Clinic

Duijvenvoorde Dieren geeft ook Clinic's. Zowel op onze locatie als op jouw eigen stal. Een clinic is een fijne manier om kennis te maken met onze manier van training. Je kan dit met een groepje gelijkgestemden te doen, praktische ervaring op te doen én een leuke dag hebben!

Eventueel kan een clinic van Duijvenvoorde Dieren samen worden gegeven met Marjolein van der Kleij van MK Hippique. Zij is paardensportmasseur en heeft veel kennis van het lichaam in stilstand en beweging.

Daarnaast hebben wij beide kennis van voeding en kunnen wat dat als onderdeel toevoegen aan 1 van onderstaande clinics. Neem contact op voor een op maat gemaakte dag.

Clinic Schriktraining

Een schriktraining helpt je paard te leren omgaan met objecten die hij niet kent. Het paard leert bij spannende situaties ontspanning te zoeken. Daarnaast leer jij hoe je je paard door een spannende situatie kan loodsen. Je krijgt veel inspiratie om attributen te gaan gebruiken in je training en kunt je training zo variëren. 

 

Interesse? neem contact op!

Clinic Loswerken en dubbele lijnen

Los werken met je paard zorgt voor een beter communicatie en connectie met je paard. Ook kun je zien of hij fysiek nog lekker in zijn vel zit als je hem in vrijheid beweegt. Als je het loswerken onder de knie hebt zijn de dubbele lijnen een makkelijke en leuke afwisseling op het werk. Daarnaast kun je een jong paard hiermee leren sturen en zijn lichaam gebruiken zonder er al op te zitten.

Dit is ook leuk om te combineren met een clinic sportmassage en beweging van MK Hippique.

 

Interesse? neem contact op!

Clinic Trailerladen

Voor een paard is het niet altijd makkelijk om te trailer op te gaan. Zo'n kleine ruimte die beweegt en hem al van hot naar her heeft gebracht is geen fijn vooruitzicht. Toch is het handig als je paard makkelijke te trailer op gaat, voor als je bijvoorbeeld acuut naar de kliniek moet of als je af en toe een verre buitenrit wilt maken. Tijdens een clinic trailerladen leer waarom een paard de trailer eng vind, hoe je de training kunt opzetten en wat je zelf kunt doen om het voor je paard makkelijker te maken.

 

Interesse? neem contact op!