Over mij

EEN ECHTE DIERENVRIEND

Sinds jaar en dag ben ik verzot op dieren. Van jongs af aan al gefascineerd door paarden en honden. Elke hond en paard moest geaaid en alle aandacht. Na een studie vrijetijdsmanagement en een aantal jaar kantoor werk heb ik mijn haflingermerrie Lana kunnen kopen.

 

Ik kon met haar rijden, maar dit ging niet altijd vlekkeloos. Ze schrok van de gekste dingen en ik wist niet hoe ik haar verder kon helpen. Toen ben ik terecht gekomen bij Annemarie van der Toorn en haar opleiding E-quine.com. In 3,5 jaar tijd heb ik alles geleerd over paardengedrag en veel hands on ervaring opgebouwd. 

 

Ondertussen is Lana al veel zeflverzekerder en maken we leuke buitenritten, doen we sprongetjes en helpen we anderen met grondwerk en loswerklessen!

 

Naast de opleiding heb ik mijn eigen bedrijf opgericht. Dit begon met een honden uitlaatservice en werd laten samen met mijn vriend ons huidige honden oppas bedrijf. Op dit moment combineren wij een vakantie opvang en dagopvang waarbij de honden bij ons in de woonkamer en grote omheinde tuin verblijven. Net als thuis en mét hondenvriendjes!

 

 

 

 ERVARING

Honden

1 oktober 2016 heb ik mijn bedrijf opgestart. In het eerste jaar ben ik begonnen met een groepswandeling met ongeveer 10 honden. Daarbij heb ik de EHBO cursus van Martin Gaus gevolgd. Daarna volgde al snel ook oppas in huis. in 2018 ben ik samen gaan wonen met mijn vriend en hebben we de vakantieopvang uitgebreid met dagopvang. Onze uitlaatservices werden gecombineerd zodat er altijd iemand thuis is. Per 1 juni 2019 zijn we ons volledig gaan richten op de oppas en hebben we de uitlaatservicehonden aan dierbare collega's overgedragen. Meer info over de honden kun je vinden op de webstie van mijn vriend Dennis; www.TheDogwalker.nl. 

 

Paarden

Via Annemarie van der Toorn kwam in bij haar opleiding E-quine.com. In 3,5 jaar tijd heb ik veel ervaring opgedaan met het oplossen van gedragsproblemen en het aanleren van nieuwe dingen aan allerlei paarden. Elke 2 maanden mochten we een weekend oefenen met een hele hoop paarden. Het eerste jaar stond in het teken van veilig werken, gedrag herkennen en het toepassen van verschillende middelen. Het 2e jaar stond in het teken van probleempaarden en het zelf uitvogelen van de oplossing. Daarnaast hebben we heel veel moeilijke trailerladers gezien. Ook werken we dit jaar met jongere paarden en veulens. Het laatste jaar ligt de focus op je portfolio. In je eentje 30 paarden trainen met allerlei soorten problemen. We kregen verdieping in lesgeven en de fysiek van het paard.

 

Ik kan nu wel zeggen dat ik alle soorten paarden in handen heb gehad en vrijwel altijd een oplossing heb voor een probleem. Zo niet, dan is de achterban van E-quine er om ons te helpen, hoe fijn is dat!