Over mij


EEN ECHTE DIERENVRIEND

Sinds jaar en dag ben ik verzot op dieren. Van jongs af aan al gefascineerd door paarden en honden. Elke hond en elk paard kreeg mijn aandacht. Als klein meisje al elke week paardrijles en in de vakanties natuurlijk een buitenrit! in mijn jonge jaren hadden we 3 katten. Op 12 jarige leeftijd kregen we éindelijk een hond, labrador Mick en lánge wandelingen volgden. Na een studie vrijetijdsmanagement in Breda en terug in Zuid-Holland een aantal jaar kantoor werk heb ik mijn haflinger merrie Lana kunnen kopen. Daar ging een zaadje bloeien wat al heel lang geleden was gepland, met dieren werken!

 

Lana stond bij een staleigenaar die zelf een uitlaatservice had. Dat bleek ook mijn start als ondernemer. Wat heb ik genoten van de wandelingen in het bos en de nieuwe viervoetige vriendjes die ik heb gemaakt! Na de wandeling met Lana buitenrijden was het plan, maar dit ging niet altijd vlekkeloos. Ze schrok van de gekste dingen en ik wist niet hoe ik haar verder kon helpen. Daardoor kwam ik bij E-quine.com uit en kwam ik erachter dat daar mijn echte passie ligt. Lesgeven van mensen met paarden en training aan paarden, daar loop ik warm voor. 

 

Ondertussen is Lana al veel zelfverzekerder en maken we leuke buitenritten, doen we sprongetjes en helpen we anderen met grondwerk en loswerklessen!

 

Momenteel run ik samen met mijn partner de hondenoppas, zorg ik voor een kudde van 5 paarden aan huis en ben ik mijn bedrijf in de paarden aan het uitbreiden. Dieren, dieren, dieren en altijd buiten werken, heerlijk!

 

 

 


 ERVARING

 

Paarden

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding tot instructeur paard en gedrag bij E-quine.com (van Annemarie van der Toorn). In 3,5 jaar tijd heb ik veel ervaring opgedaan met het oplossen van gedragsproblemen en het aanleren van nieuwe dingen aan allerlei paarden. Elke 2 maanden mochten we een weekend oefenen met een hele hoop paarden. Veulens, jaarlingen, probleempaarden, alles kwam voorbij. Als examen heb ik nog 30 paarden 'in mijn eentje' mogen trainen en een praktijkexamen afgelegd, waarna ik het diploma in handen kreeg.

 

Ik kan nu wel zeggen dat ik alle soorten paarden in handen heb gehad en vrijwel altijd een oplossing heb voor een probleem. Zo niet, dan is de achterban van E-quine er om ons te helpen, hoe fijn is dat!

 

Naast de opleiding run ik ook al sinds 2017 mijn eigen pension. Wij hebben 4 paarden in pension op een mini paddock paradise. 

 

Honden

 

1 oktober 2016 heb ik mijn bedrijf opgestart. In het eerste jaar ben ik begonnen met een groepswandeling met ongeveer 10 honden. Daarbij heb ik de EHBO cursus van Martin Gaus gevolgd. Daarna volgde al snel ook oppas in huis. in 2018 ben ik samen gaan wonen met mijn vriend en hebben we de vakantieopvang uitgebreid met dagopvang. Onze uitlaatservices werden gecombineerd zodat er altijd iemand thuis is. Per 1 juni 2019 zijn we ons volledig gaan richten op de oppas en hebben we de uitlaatservicehonden aan dierbare collega's overgedragen. Meer info over de honden kun je vinden op de website van mijn vriend Dennis; www.TheDogwalker.nl.