Over mij


EEN ECHTE DIERENVRIEND

Sinds jaar en dag ben ik verzot op dieren. Van jongs af aan al gefascineerd door paarden en honden. Elke hond en elk paard kreeg mijn aandacht. Als klein meisje al elke week paardrijles en in de vakanties natuurlijk een buitenrit! in mijn jonge jaren hadden we 3 katten. Op 12 jarige leeftijd kregen we éindelijk een hond, labrador Mick en lánge wandelingen volgden. Na een studie vrijetijdsmanagement in Breda en terug in Zuid-Holland een aantal jaar kantoor werk heb ik mijn haflinger merrie Lana kunnen kopen. Daar ging een zaadje bloeien wat al heel lang geleden was gepland, met dieren werken!

 

Lana stond bij een staleigenaar die zelf een uitlaatservice had. Dat bleek ook mijn start als ondernemer. Wat heb ik genoten van de wandelingen in het bos en de nieuwe viervoetige vriendjes die ik heb gemaakt! Na de wandeling met Lana buitenrijden was het plan, maar dit ging niet altijd vlekkeloos. Ze schrok van de gekste dingen en ik wist niet hoe ik haar verder kon helpen. Daardoor kwam ik bij E-quine.com uit en kwam ik erachter dat daar mijn echte passie ligt. Lesgeven aan mensen met paarden en training aan paarden, daar loop ik warm voor. Ook ben ik mij gaan verdiepen in de trainingsmethode van Featherlight horsemanship. Zij heeft weer een hele andere kijk op het trainen. Altijd goed om je horizon te blijven verbreden. Sinds kort ben ik ook begonnen met centered Riding om ook les te kunnen geven onder het zadel!

 

Lana heb ik in de tussentijd een hoop aangeleerd; ontspannen op een aanraking, inparkeren, staan op een verhoging, kusje geven, voetje optillen, paraplu, vlag, grondzeil, trailerladen enz. 

Ondertussen is Lana al veel zelfverzekerder en maken we leuke buitenritten, doen we sprongetjes en helpen we anderen met grondwerk en loswerklessen! 

 

Momenteel run ik samen met mijn partner de hondenoppas, zorg ik voor een kudde van 5 paarden aan huis en ben ik mijn bedrijf in de paarden aan het uitbreiden. Dieren, dieren, dieren en altijd buiten werken, heerlijk!

 

 

 


 ERVARING

 

Paarden

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding tot instructeur paard en gedrag bij E-quine.com (van Annemarie van der Toorn). In 3,5 jaar tijd heb ik veel ervaring opgedaan met het oplossen van gedragsproblemen en het aanleren van nieuwe dingen aan allerlei paarden. Elke 2 maanden mochten we een weekend oefenen met een hele hoop paarden. Veulens, jaarlingen, probleempaarden, alles kwam voorbij. Als examen heb ik nog 30 paarden 'in mijn eentje' mogen trainen en een praktijkexamen afgelegd, waarna ik het diploma in handen kreeg. Daarna ben ik verder gegaan met de Featherlight academy. 

in deze periode heb ik nog vele paarden getraind op verschillende gedragsproblemen en ben ik nu bezig mijn eerste paard zadelmak te maken. 

 

Met mijn gevoel voor 'Feel' hoop ik veel paarden en hun eigenaren een meer ontspannen en zacht leven te geven en daarbij veel plezier van elkaar te krijgen.

 

 

Honden

 

1 oktober 2016 heb ik mijn bedrijf opgestart. In het eerste jaar ben ik begonnen met een groepswandeling met ongeveer 10 honden. Daarbij heb ik de EHBO cursus van Martin Gaus gevolgd. Daarna volgde al snel ook enkele oppashonden in huis.