Paardengedrag

Duijvenvoorde Dieren kan je helpen met allerlei paardengedragsvragen.  Heb je een probleem met trailerladen, water, kun je je paard moeilijk aanraken of kan ze niet alleen op pad? Dan kunnen we je daarbij helpen! We kijken goed naar het paard en gaan op zoek naar ontspanning, zodat het probleem uiteindelijk niet meer aanwezig is.

Wil je meer doen dan alleen rijden dan laten we je andere mogelijkheden zien en ervaren. Grondwerk en loswerken zijn hele leuke manieren om beter contact met je paard te krijgen.

obstakel training

Om een paard te helpen om te gaan met het menselijk bestaan kun je gebruik maken van obstakeltraining. Hiermee leer je je paard dat veel dingen toch niet zo eng zijn én je leert zelf omgaan met de spanning van jou en je paard. Heel handig als je onderweg of in de bak iets tegenkomt wat je paard niet zo leuk vind!

specifiek probleem

Sommige paarden zijn perfect, behalve dan dat ene probleem.... Hier zie je Lana mijn haflinger die ontzettend bang was van paraplu's en parasols. Met onze training, waarbij we goed kijken en luisteren naar het paard is het gelukt en is ze niet meer bang!

loswerken en grondwerk

In de omgang met je paard is het handig om te communiceren volgens hun wijze. Dit snapt een paard veel sneller dan dat we het in onze taal proberen. Een goede manier om dit te leren en om met je paard te werken zijn loswerken en grondwerk. Bij los werken heb je je paard niet vast en bepaald je samen waar je heen gaat. Met grondwerk stuur je je paard (zoveel mogelijk) op lichaamstaal door een gebied heen met eventueel obstakels op de grond.