Paardengedrag - instructie en training

Gedragsproblemen oplossen en grondwerk

Ik kan je helpen met allerlei paardengedragsvragen.  Heb je een probleem met trailerladen, wil je paard niet door water heen, kun je je paard moeilijk aanraken, vind hij objecten eng of kunnen jullie niet alleen op pad? Dan kunnen we je daarbij helpen! We gaan samen kijken naar het paard, wat laat hij zien en wat niet? Dan gaan we op zoek naar momenten van ontspanning en trainen het gedrag er uiteindelijk uit. Je wordt meegenomen in de training, krijgt veel kennis mee en kunt daarmee ook later nog (andere) problemen oplossen.

 

Wil je meer doen dan alleen rijden dan laat ik je andere mogelijkheden zien en ervaren. Grondwerk en loswerken zijn hele leuke manieren om beter contact met je paard te krijgen.

 

Ook in de theorie heb ik veel kennis om over te dragen. Vaak krijg je al veel mee tijdens mijn lessen, maar een middagje paarden kijken op ons terrein is ook mogelijk.

 

Wil je jouw probleem bespreken en kijken of ik je kan helpen?

Bel me dan gerust op 06-49606369.

obstakel training

Om een paard te helpen om te gaan met het menselijk bestaan kun je gebruik maken van obstakeltraining. Hiermee leer je je paard dat veel dingen toch niet zo eng zijn én je leert zelf omgaan met de spanning van jou en je paard. Heel handig als je onderweg of in de bak iets tegenkomt wat je paard niet zo leuk vind!

specifiek probleem

Sommige paarden zijn perfect, behalve dan dat ene probleem.... Hier zie je Lana mijn haflinger die ontzettend bang was van paraplu's en parasols. Met onze training, waarbij we goed kijken en luisteren naar het paard is het gelukt en is ze niet meer bang!

loswerken en grondwerk

In de omgang met je paard is het handig om te communiceren volgens hun wijze. Dit snapt een paard veel sneller dan dat we het in onze taal proberen. Een goede manier om dit te leren en om met je paard te werken zijn loswerken en grondwerk. Bij los werken heb je je paard niet vast en bepaald je samen waar je heen gaat. Met grondwerk stuur je je paard (zoveel mogelijk) op lichaamstaal door een gebied heen met eventueel obstakels op de grond.


Te tackelen problemen

-Trailerladen

-Gedragsproblemen

-Angst voor objecten

-Angst voor vliegenspray/deken

-Voetjes niet op kunnen tillen

-Zelfverzekerder maken

-Dominant gedrag

-niet kunnen longeren

Te volgen lessen

-loswerken

-grondwerken

-dubbele lijnen

-schriktraining (hoe leer ik mijn paard ontspannen?)

-kennis van gedrag

-trailerladen